Uzun süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de uzman çavuşlara kadro, uzman çavuşların haklarının düzenlenmesine yönelik konuşmalar yapılmaktaydı. Sonunda yeni askerlik düzenlemesi onaylandı. İlgili askerlik düzenlenmesi ile uzman çavuşlara, uzman erbaşlara bazı iyileştirmeler yapıldı. Sizin için öne çıkan başlıkları derledik. İşte kadro, emeklilik, beylik tabancası, özlük hakları vb. gibi detaylar.

Uzman Çavuşlara Kadro Geldi

Milli Savunma Bakanlığı kuvvet komutanlıklarında yani Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında bulunan uzman çavuşlara kadro geliyor. İlgili birimlerde komando branşında görevli ve 40 yaşına gelmiş uzman çavuşlara kadro verilecek. 40 yaşından önce kadro şu anda onaylanmadı ancak 40 yaş ile üzerine kadro verileceği müjdesi geldi.

Beylik Tabancası

Normalde uzman çavuşlara beylik tabancası verilmiyordu. Sonra yasallaşan gelişme ile parayla satımı yasalaştı şimdi ise göreve başlayan uzman çavuşlara yerli beylik tabancası ve bir kutu merminin ücretsiz verileceği müjdesi verildi.

Emeklilik ve Diğer Detaylar

Uzman çavuşların emekli olabilmesi için 55 yaşına kadar görev yapmaları gerektiği kararlaştırılırken sosyal hakları, özlük hakları hususunda da düzenlemeler yapıldı. Aynı zamanda Türkiye emekli uzman çavuşlar derneğinin kurulması kararlaştırıldı.