Ülkemizde görevlerine devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığının kuvvet komutanlıklarında yüz binlerce uzman çavuş, uzman erbaş görev yapmaktadır. Bu personeller muvazzaf olarak alınmamakta ve sözleşmeli olarak istihdam edilmektedir. Öyle ki her sene, iki yılda bir ya da beş senede bir olmak üzere sözleşmeleri yenilenmekte olup bugün uzman çavuşlara yeni bir müjde verildi ve haklarının iyileştirilmesi için TBMM'de görüşme yapıldı. Uzmanlara kadro verilmesi, astsubaylığa geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi konuşuluyor.

İLK OLARAK KADRO VERİLMESİ PLANLANIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığının bünyesinde görev yapan ve zorlu arazi şartlarında vatan için mücadele etmekte olan uzman çavuşlara kadro verilmesi İYİ parti ve MHP tarafından istenilmektedir. Şu anda uzman çavuşlar sözleşmeli olarak istihdam ettirilmekte olup kadro verilerek özlük haklarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞLERİ KOLAYLAŞTIRILABİLİR

Uzman çavuşluktan astsubaylığa geçiş için her sene az bir sayıda kadro açılmaktadır. Bu kadronun artırılması İYİ Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Öyle ki ilgili konu hakkında daha önceden MHP'den de bir istek gelmişti.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki uzman çavuşluktan astsubaylığa geçebilmek için uzman çavuşların en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Lise mezunu olan uzman çavuşlar astsubay olmamakta olup adayların ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora mezunu olması gerekmektedir.