Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda Cuma günü itibariyle Türkiye'ye bir müjde paylaşacağını belirtti. Yaptığı bu açıklama ile ilgili hiçbir detay vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü kameralar karşısına geçerek konu ile ilgili gelişmeleri aktaracak ve müjdeyi 80 milyon vatandaş ile paylaşacak.

Müjde doğalgaz mı? Türkiye’de doğalgaz mı bulundu?

Yaşanan bu gelişme sonrasında özellikle akşam saatleri itibariyle çok farklı kaynaklarda müjdeye yönelik iddialar yer almaya başladı. Bu iddialar arasında Türkiye'yi en çok heyecanlandıran ise Türkiye’nin Karadeniz'de yaptığı doğalgaz kaynağı arama çalışmalarında başarıya ulaştığı ve Karadeniz'de Türkiye'nin doğalgaz bulduğu yönünde oldu.

Şu ana kadar kaynaklar tarafından kesin olarak açıklanmamış olsa da pek çok kaynakta yer alan bilgilerde Türkiye'nin bu konuda önemli bir adım attığı ve Cuma günü paylaşılacak olan müjdenin de bu doğalgaz olduğu öne sürüldü. Açıklamalarda yer ve bölge mevkisi de verildi. Üstelik açıklamalardan birisi de CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından yapıldı.

Milletvekili Yılmaz yaptığı açıklamasında Zonguldak'ın 175 kilometre ilerisinde doğalgaz bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü yapılacak açıklamada bu müjdenin paylaşılacağı belirtildi. Milletvekili tarafından yapılan bu açıklamalar, kısa süre içerisinde iddiaların daha da güçlenmesini sağladı.

Çalışmalar 2017’de başladı

Karadeniz'de ilk enerji kaynağı arayışları 2017 yılında yine AK parti hükümeti tarafından başlatılırken bu çalışmalarda Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi’nin Barbaros Hayrettin Paşa isimli arama gemisi kullanılıyor. 2017 yılından beri doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına yönelik Karadeniz'de yapılan çalışmalar için somut bir adım atılamazken bugün gündeme gelen iddialarda yıllardan beri devam eden çalışmaların önemli bir aşama kaydettiği de görülmüş oldu. Tüm bu süreç sonrasında ise akıllarda şu anda tek bir soru işareti bulunuyor. O da bölgede herhangi bir kaynağın bulunup bulunmadığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaını bu olup olmadığı.