Türkiye İstatistik Kurumu 33 Memur Alacak
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Uzman olarak yetiştirilmek üzere Merkez Teşkilatına, düzenlenen sınav ile 33 adet uzman yardımcısı alacaktır.
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı bünyesinin çalışan ihtiyacını gidermek adına, Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere aşağıda verilen bölümlerden mezun olan 33 adet uzman yardımcısı alacaktır. Alınacak olan personeller kadroya dahil edilmeden önce düzenlene sınavdan geçerek, kadroya uygunluğu ölçülerek alınacaktır. 
- İstatistik bölümünden mezun 21 Adet,
- İktisat bölümünü bitirmiş 4 adet Personel,
- İşletme Mezunu 2 adet,
- Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu 1 adet,
- Matematik bölümü mezunu 1 adet,
- Kimya Mühendisliği mezunu 1  adet,
- İnşaat Mühendisliği mezunu 1 adet 
- Endüstri Mühendisliği mezunu 1 adet,
Olmak üzere farlı bölümlerden toplamda 33 adet Memur Personel alınacaktır.  Giriş sınavına katılabilmek için, 2014 ve 2015 yıllarında Kamu Personeli ve Seçme Sınavından en az 80 Puan ve üzeri puan almış olmalıdırlar. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 50 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak kaydıyla; müracaat edenlerin yukarıda belirtilen puan türlerinden alınacak, her bölüm kontenjanının 4 katı aday arasına girmek ( sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır).
GENEL NİTELİKLER:
- Yukarıda verilmiş olan bölümlerden, üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakütelerden mezun olmak. 
- 35 Yaşını henüz aşmamış olmak,
- Türkiyenin her bölgesinde görev yapabilmesi adına her hangi bir sağlık engeli bulunmamak, 
- Başvuru süresi boyunca istenilen belgeler ile birlikte kuruma başvuruda bulunmak,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak,
Şartı ile adayların başvuruları kabul edilecektir,
NOT:  Yukarıda verilmiş olan bölümer dışında başvurusunu gerçekleştiren adayın başvurusu kabul edileyecektir ve sınava giremiyecektir.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, başvurularına istenilen başvuru bellgeleri ile birlikte 05 Ağustos 2015 ten itibaren gerçekleştirbilirler. Başvurular 17 Ağustos 2015 tarihinde sat 18:00 satinde sona erecektir ve bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurularınızı elden veya posta ile gerçekleştirebilirsiniz. Posta yolu ile yapılan başvurular posta geçikmesi halinde kabul görülmeyecektir.
Başvuru Adresi:
Türkiye İstatistik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Necatibey Cad. No:114 Çankaya/ANKARA
İlaın tam metin kılavuzunu inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz ve diğer önemli bilgilere ulaşabilirsiniz.
İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.