Türk Şeker fabrikasının geçtiğimiz aylarda yayımlamış olduğu bin 500 kişilik personel alımı ilanına büyük rağbet gösterildi. İlgili ilana en az ortaöğretim mezunu adaylar müracaat ederken özellikle tarım işçisi kadrolarına yapılan başvurular aralıklarla sistemin kilitlenmesine sebebiyet verdi. Buna göre Türk Şeker fabrikası tarafından ilana çıkan bin 500 kişilik personel alımında KPSS'ye göre atanacak ve kuraya göre atanacak olan adayların asil ile yedek listeleri duyuruldu ve mülakat tarihleri isimlere göre belirlendi. İlgili mülakat tarihlerinde fabrikaların genel müdürlüklerine giderek yazılı ve sözlü sınava giren adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Mart Ayında Açıklanması Bekleniyor

Türk Şeker fabrikasının bin 500 kişilik personel alımı sonuçlarına başvurular bittikten sonra oldukça kısa bir süre sonrasında mülakata kazanan adaylar açıklandı asil ve yedek listeler duyuruldu. Listeler açıklandıktan birkaç hafta sonra ise mülakat başladı. Süreç hızlı şekilde gerçekleştirildiğinden dolayı sonuçların da gecikmeden Mart ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir.

Boş Kalan Kadrolar Ne Olacak?

Türk Şeker fabrikasının yayımladığı alım ilanındaki kadroların bazılarında boşlukların olduğu görüldü. Özellikle teknisyen, tekniker alımlarında bazı adayların müracaat etmediği ve kadroların dolmadığı görüldü. Bu kadrolar için ek alımın yapılmayacağı ve önümüzdeki sene ya da aylar içerisinde yeni çıkılacak ilanlara ek olarak eklenmesi beklenmektedir.