Ülkemizde bilindiği üzere kamu personellerinin FETÖ ile bağlantısının tespit edilmesi ardından KHK'lar çıkarıldı ve bu kişiler memurluktan atıldı. Bundan sonraki zaman dilimlerinde FETÖ ya da diğer örgütler ile bağlantısı tespit edilen personellerin işten daha kolay şekilde çıkarılabilmeleri için kamuya sözleşmeli personel alımı duurmu getirildi ve atamalar bu şekilde yapılmaya başlandı.

Sözleşmeli personel alımlarının yapılması ile birlikte tüm kamu kurumlarında kadro sisteminin kalkacağı, tüm memurların bundan sonra sözleşmeli olacağı yönünde sosyal medyada çok sayıda paylaşımlar yapıldı. Net cevap ne zaman verilecek derken Başbakan Binali Yıldırım tarafından çok önemli açıklamalar yapıldı.

"ÖYLE BİR ŞEY YOK..."

Başbakan Binali Yıldırım tarafından çok sayıda kişinin uzun süredir beklediği kamuda çalışan tüm memurlar sözleşmeli mi olacak sorusunun yanıtı verildi ve öyle bir şeyin olmadığı asılsız haberlerin olduğu 657 sayılı kanunun belli olduğu söylendi. Yani sosyal medyada bir süredir dolaşan kadro sistemi kalkacak, tüm memurlar sözleşmeli olacak yönünde yapılan açıklamaların asılsız olduğu öğrenilmiş oldu. Zaten böyle bir durumun yapılabilmesi için öncelikle sağlam görüşmelerin yapılması, uzun bir süre basının gündeminde kalması ve ondan sonra ancak işlemlere başlanılabilmesi beklenmektedir. Tabi zaten şu an için böyle bir durumun olmadığı, haberlerin asılsızo lduğu duyuruldu.