Basın İlan Kurumu resmi ilan sayfasında yayınlanan yeni personel alım ilanına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışacak yeni personeller alınacak. KPSS puanının esas alındığı alımda 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen sınavdaki puanlar geçerli olacak. İlgili sınavlara giren kişilerin başvuru yapabileceği alımlarda, alım kadroları ise oldukça kapsamlı.

TBMM personel alımı hangi kadrolarda yapılacak?

Yapılacak alımlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde arka planındaki çalışmalarda iş imkanı sunulacak. Bu doğrultuda ise aşağıda yer alan kadrolarda alımlar yapılacak;

Garson, hizmetli, berber, terzi, anaokulu öğretmeni, aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, ocakçı, bakıcı anne ve teknisyen.

TBMM personel alım kriterleri neler?

Alımlarda 2018-2019 KPSS sonuçlarının yanı sıra 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesine uyum şartı aranacak. KPSS puan türünden ise en az 60 puan alınması şart. Başvurularda KPSS puanı 60’dan daha az olan adaylar için başvuru ekranı açılmayacak. 12 Ağustos tarihinde başlayan başvurularda son tarih ise 25 Ağustos. Bu tarihe kadar e devlet üzerinden yapılacak olan başvurular değerlendirmeye alınacak.

E devlet kullanmayan ya da alternatif başvuru şekli arayan kişiler için ise farklı bir yöntem bulunmuyor, posta yolu da kabul edilmiyor. Adayların gerekli olan tüm belgeleri istenilen formatlarda internet ortamında yüklemesi ve aynı zamanda formu başarılı bir şekilde doldurarak tamamlanması gerekiyor.

Sözlü ve uygulama olmak üzere iki farklı aşamadan gerçekleştirilecek olan alımlarda yazılı sınav puanı yüzde 60, uygulama sınav puanı ise yüzde 40 olarak hesaplanacak. Konuyla ilgili olarak kişilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi internet sayfası üzerinden de detaylara ulaşması mümkün.