Ülkemizde 31 Mart 2019 yerel seçimleri gerçekleştirildi ve son derece önemli olan bu seçim sürecini hepimiz yakından takip ediyoruz. İstanbul’ da oyların yeniden sayılması, seçim sonuçlarına itiraz edilmesi, hararetli gündemin hiç sönmemesi haber kanallarına ve doğrudan vatandaşın hayatına yansıyor. Çözülemeyen hala süren hareketli seçim süreci ülke gündemine gölge düşürmekte, çözülmeyi bekleyen vatandaşın sorunlarına engel teşkil etmektedir.

SENDİKALARIN TALEPLERİ

Türkiye’ nin seçim atmosferinden bir an önce kurtularak, vatandaşların problemlerinin çözümü noktasında adımlar atması gerektiğini aktaran sendikalar; bu adımlar ve hamlelerin bir an önce atılması gerektiğini savunuyorlar.

SOSYAL HAKLAR VE TALEPLER

Sosyal haklar konusunda emeklilik, kıdem tazminatı bekleyenlerin dışında en büyük sosyal hak talebi olan grup olarak taşeron işçiler gösteriliyor. Taşerondan kadroya geçemeyen taşeron işçilerin sorunlarının çözümü için resmi bir düzenleme yapılmadı ya da açıklama gerçekleştirilmedi. Sendikalar bu süreçte etkin rol oynamaya çalışsalar da yol alınamadı ve ses duyurulamadı.

SENDİKALAR TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

Seçim gündeminden bir an önce uzaklaşarak taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesini isteyen sendikalar, seçim sürecinin bazı problemlerin çözümünü ertelediğini aktarmaktadırlar. Seçim için önemli konulardan birisi olan hararetli oyların yeniden sayılması sürecinin ardından, bu sorunlar üzerine odaklanılmalı ve çözümlerin uygulamaya geçirilmesi gerektiği ifade ediliyor. Sendikalar, taşerondan kadro alamayan bu işçilerin problemlerinin devlet büyükleri tarafından ivedi olarak dikkate alınması ve çözüme kavuşturulmasının talep edildiğini ifade ediyorlar…