TİS, Öz Sağlık İş Sendikası ile Sağlık Bakanlığı üyesi olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası arasında yapılan görüşmelerde sonuca varıldı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan kişileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Yapılan görüşmeler ile birlikte sağlık çalışanlarının beklenti halinde olduğu tüm konular da açıklığa kavuştu. Yapılan açıklamalara göre yeni düzenlemeler 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Sözleşme neler içeriyor?

İmzaların atılması ile birlikte binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bu konuda gözler sözleşme şartlarına çevrildi. Konuyla ilgili ilk açıklamalardan birisi ise Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı Devlet Sert’ten geldi.

Toplu iş sözleşmesinin 2 yılın ardından hayata geçtiğini söyleyen Başkan Sert, tüm çalışmalar için becayiş hakkının tanındığını belirtti. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler de dahil olmak üzere tüm çalışanlar için bu hak kapsam altına alındı. 31 Ekim 2020’de bitecek bir önceki sözleşme sonrasında aktif olacak yeni sözleşme, tayin konusunda da çalışmalar yapılacak.

Ücret farkları ne olacak?

Çalışanların en büyük beklentilerinden birisi olan ücret farkları konusunda da somut adım atılmış durumda. Açıklamalara göre sözleşme sonrasında ortaya çıkan ücret farkları, işçilerin hesaplarına otomatik olarak yatmaya başlayacak.

Taşeron çalışanlara yönelik atılan bu ilk adım, diğer sektörlerde de büyük bir umut yarattı. Sağlık Bakanlığı sonrasında diğer bakanlıklarla da masaya oturularak TİS konusunda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Konuyla ilgili paylaşılan resmi yazılar ise şöyle;