Uzun süredir konuşulan taşeron ve taşeron kadroları hakkında tüm detaylar şimdi haberimizin içerisinde! Sizlere özel olarak hazırladığımız ve taşeron işcilerin kadroya geçişi hakkında tüm sorularını ve sorunlarını cevapladığımız bu haberimizi kesinlikle kaçırmayın! İşte sizlere hazırlanan o özel haber...
Uzun süredir bu konu konuşuluyor hatta her gün gündeme düşüyor ve birileri birşeyler söylüyor. Şuanda kamuda çalışan 740 bin adet taşeron işciye kamuda kadro gözüktü. Başbakan Ahmet Davutoğlu sonunda konuştu ve şu müjdeli haberi verdi; ''Asıl işlerinde çalışan taşeron işcilerimizi kamu personeli olarak alacağız. Aynı zamanda yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya personel olarak alacağız.'' dedi.
Kadroya alınacak olan taşeron işciler seçimler öncesinde taşeron işci olarak çalışmış olması gerekiyor. Buna bağlı olarak şuanda kamuda asıl iş yapan olarak 150 bin 200 bin adet taşeron işciye kamu yolu gözüküyor. Alınacak olan bu taşeron işcilerin sonrasında kalan taşeron işciler ise aşamalı olarak kamuya personel olarak geçirilecek.
Bazı taşeron işciler ise kamu görevlisi ve geçici kamu personeli olarak geçiş yapacaklar. Bu sayede işleri kimin yönettiği ortadan kalkmış olacak. Yapılması zor olan işler, bahçe bakım işlerinde çalışan taşeron işciler ise bu yasa sayesinde kamu işcisi olarak görünecekler.