2019 yılı itibari ile ülke gündeminde yer alan konulardan biri de taşeron işçilerin hakları ve sorunları olup bu binlerce işçi her gün seslerini duyurmak için çalışmalarda bulunmuştu. Sonrasında konu ile ilgili yetkili ağızlardan açıklama yapılmış ve sorunların ve konunun meclise geleceği açıklanmıştı. Bu hafta itibari ile meclis gündeminde, tartışılacak olan konulardan biri de taşeronların hakları, çalışma şartları ve daha birçok konuda talep ettikleri istekler olacak. Daha önceki yıllarda da kadroya geçme istekleri mecliste tartışılan taşeron işçilerin, talepleri kabul edilmiş ve kadroya geçme hakkındaki değişiklik meclis tarafından onaylanmıştı.

Başlıca Konular Maaş ve Çalışma Şartları Olacak

Özellikle geçtiğimiz yıldan itibaren kadrolaşma sürecine giren taşeron işçilerin, sonrasında ise çalışma şartları, özlük hakları ve maaş konularında sorunları gündeme gelmişti. Bu süreçte başta maaş ve diğer özlük hakları olmak üzere hem taşeronlar tarafından talep edilen istekler hem de diğer konular mecliste tartışılacak.

Konu hakkında gündeme gelen bir başka unsur da CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tarafından ortaya atılan iddia oldu. Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödenek verilmemesi sebebiyle birçok taşeron işçisinin paraların ödenmediği yönündeki iddia da mecliste tartışılması muhtemel konulardan biridir. TBMM’de yapılacak olan görüşmelerde taşeronların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özlük haklarının genişletilmesi ve maaş konusundaki talepleri gündeme gelecek. Binlerce taşeron işçisinin gözü kulağı ise meclisten çıkacak olan kararlarda olacak.