Ülkemizde taşeron olarak istihdam etmekte olan bir milyona yakın işçi karo olmayı geçtiğimiz seneden beri bekliyor. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu taşeron işçilere müjdeli bir haber vermiş ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sona ermesi ile taşeron işçilere kadro vereceklerini duyurmuştu.

Görüşmelr ve çalışmalar geçtiğimiz seneden beri devam ediyor. Bu sene taşeron işçilerin kadro alması probleminin kesin olarak çözülmesi beklenirken geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal müjdeli bir haber vererek taşeron işçilerin ne zaman kadro alacağını müjdeledi. Peki ne zaman taşeron işçilere kadro verilecek.

Taşeron İşçilere Kadro Tarihi

Taşeron işçilere ne zaman kadro verileceğine dair soruları yanıtlamakta olan Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamasında taşeron işçilere kadronun 21 Mart 2017 tarihinde verileceğini belirtmiş oldu.

21 Mart 2017 tarihine kadar tüm taşeron yasası hakkında yapılan görüşmelerin sona ermesi beklenmektedir. Yapılan görüşmelerinde olumlu sonuçlanması ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerinin konuyu değerlendirmesi ve onaylaması durumunda taşeron işçilere kadro verilmesi bekleniyor.

Bir Milyona Yakın Kadro

Taşeron yasasının onaylanması ve 21 Mart 2017 tarihinde kesin olarak ilan edilmesi ile bir milyona yakın kişinin kadro alması beklenmektedir. Yine taşeron yasasının yayımlanması ile birlikte kimlerin kadro alabileceği ve şartların ne olduğu hakkında detaylar açıklanacaktır.