Bilindiği gibi ülkemizde geçtiğimiz seneden beri bir milyona yakın taşeron işçisi kadro istemektedir. Her ne kadar şu için çalışmalar devam ediyor olsa da bu sene taşeron işçilere kesin olarak kadro verilmesi bekleniyor. Taşerın işçilere kadro verilmesi ile güvence altına alanacaklar fakat memurlar giderek güvencelerini kaybetmeye başladı.

Taşeron olarak istihdam etmekte olan işçiler işten çıkartılmak ve sözleşmeli olarak çalışmak istemediği için kadro istemektedir. Taşeron işçilerin kadro alması ile işten çıkartılmaları daha zorlaşacağı gibi işçiler artık güvence altına alınmış olacak. Peki devlet memurlarının güvencelerini kaybetmesi durumu ne olacak? Milyonarcamemur güvencesini kaybetmek istemiyor.

Memuru İşten Çıkartmak Kolaylaşacak

Devlet memurlarını bilindiği gibi eskiden işten çıkartmak zordu ve memuru işten çıkartabilmek için bazı olumsuzlukların yaşanması gerekmektedir. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin ardından yüz binlerce devlet memuru ihraç edildi. Memurların tekrar terör örgütü üyeleri olmaması ve işten kolay çıkartılmaları ile bazı değişiklkler yapılacak.

Yine bilindiği gibi bundan önce ki alımlarda memurlara hemen kadro verilmekteydi. Ancak artık sözleşmeli statüsü getirildi ve adaylar yıllarca kamuda sözleşmeli olarak çalışıyor. Aday sözleşme süresini doldurduktan sonar kadrosunu alıyor fakat memurlar giderek güvencesini kaybetmiş oluyor.