Geçtiğimiz aylardan yapılan duyurulara göre 5 bin memur alımı yapılacağı adaylara müjdeli haber olarak verilmişti. Adaylara geçtiğimiz yıllarda da 10 bin 500 memur alımı için tarım bakanlığından söz verilmiş ancak verilen bu sözün yerine getirilmemesi ile adaylara yerel seçimlerden önce bir söz daha verilmişti ve 5 bin memur alınacağı açıklanmıştı. Ancak 29 Mart 2019 tarihinde yapılan açıklamalar sonrasında herhangi bir gelişme meydana gelmemişti ve adaylar artık endişelenmeye başlarken 05 Ağustos 2019 tarihinde yapılan yeni bir duyuru sonucunda adaylara yeni bir umut verildi.

İLAN YAYIMLANIYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 5 bin memur alımı yapılacağı Bakan Bekir Pakdemirli tarafından 29 Mart 2019 tarihinde müjdesi verilmişti. O günden bu yana ilan için kadrolar ve şartlar araştırılmaya başlandı.  Orman genel Müdürlürğü 5 Bin Memuru alımı için farklı 4 kadro ile memur alımı yapılacak. İlan önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

05 AĞUSTOS 2019 TARİHİNDEKİ YENİ GELİŞME!

Tarım Bakanlığı'nın 5 bin memur alım ilanı için resmi onay imzalandı. Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp onaylanarak Orman genel Müdürlüğüne gönderildi. Kısa zaman içerisinde ilanın yayımlanması bekleniyor.

2018 YILI KPSS PUANI ARANACAK!

Söz konusu olan Orman genel Müdürlüğü 5 bin memur alımı için alım yapılacak kadrolar belirtildi ve bu alımlar için adaylardan 2018 yılın yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak. Aynı zaman da adayların KPSS puanı sıralaması esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre adaylara sözlü ve uygulamalı sınavlar yapılacak.

DUYURU ÖSYM'DEN GELECEK!

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan OGM 5.000 memur alımı için duyuru ÖSYM tarafından yapılacka ve KPSS merkezi yerleştirme tercihleri ile tercih kılavuzu yayımlanarak adaylara ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından duyurulacaktır. Adaylar ilgili duyuru için ÖSYM'den gelecek duyuruyu takip edebilirler.

Ancak ÖSYM tarafından sadece memur ve şoför kadrolarına yerleştirme yapılacak olup orman muhafaza memuru ve orman mühendisi için yürürlükteki uygun mevzuata göre 2018 KPSS puan dürü ile yapılacak.

4 FARKLI KADRO İÇİN 5 BİN MEMUR ALINACAK!

Tarım Bakanlığı OGM 4 farklı kadroda 5 bin memur alımı yapacak. Bu kapsamda alım yapılacak kadrolar ve sayıları şöyledir;

  • 300 Şoför,
  • 800 Memur,
  • 2700 Orman Muafaza Memuru,
  • 1200 Orman Mühendisi

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Tarım Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü için adaylardan genel nitelik kapsamında, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak şartları aranacak. 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

İLANDAN HABERDAR OLMA:

Söz konusu Orman genel Müdürlüğü ilanından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek ilan yayımlandığında anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Orman Muhafaza Memuru,Şoför, Memur ve Orman Mühendisi alımı ilanlarını bekleyen diğer kadın erkek adaylar burada. Sende BURADAN KATIL