İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine Türkiye'nin 81 ilinde ve bazı sınır ötesi noktalarda faaliyetlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı her rütbe için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre Jandarmanın subay ile astsubay alımı ilanları 2020 yılına girilmesi ile birlikte yayımlandı ve alımlar tamamlandı. Subay alımında sonuçlar açıklandı astsubay alımında ise henüz bir gelişme yaşanmıyor. Subay ile astsubay alımları tamamlandı şimdi sıra uzman çavuş rütbesinde jandarma özel harekat JÖH alımlarında peki JÖH alımı ne zaman yapılır, JÖH alım tarihi belli oldu mu?

Geçen Sene Martta Alınmıştı

2019 yılında İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı uzman çavuş alımlarını Mart ayında yapmıştı. İlgili alım ilanına lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adaylar başvuru yapmıştı. 20 bin kişilik alımın 10 bin kişilik alımı KPSS'siz yapılırken 10 bin kişilik alım ise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranarak yapılmıştı. Adayların yoğun rağbet gösterdiği bu ilanının bu sene de ortalama Mart ayında yapılması beklenmektedir.

Asayiş ve JÖH Alımı Bir Arada

Uzman çavuş alımlarında adaylar dilediği sınıf tercih edebilmektedir. Ancak ilgili sınıfa girebilmesi için sağlık durumunun iyi olması gerekmektedir. Doktor kontrollerinden geçe adaylar sağlık sorunları JÖH için iyi olmazsa ilgili aday asayiş sınıfına yönlendirilir ve bu sınıfta hizmet vermesi sağlanır.