Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları açık pozisyonları için memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu ilanlar genel olarak Maliye Bakanlığının onayı ile yapılmakta olup ilanlar kurumlar tarafından yayımlanarak ilan edilmesi için Devlet Personel Başkanlığına gönderilmektedir.

Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının araştırmaları ile sosyal hizmetler kanunu kapsamında her sene devlet tarafından koruma altına alınmış kişiler arasında binlerce memur atamaları yapılmaktadır. Alımların bir bölümü atama kurası bir bölümü ise Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılıyor. Peki detaylar nelerdir.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Türkiye geneli toplam 3 bin 251 kişilik memur alımı yapılıyor. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir?

Bin 854 memur alımı - İlköğretim mezunu düzeyinden yapılacaktır.
Bin 73 memur alımı - Lise mezunu düzeyinden yapılacaktır.
182 - Ön Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.
142 - Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.

Yukarıda hangi mezuniyet grubu için SHK kapsamında kaç kişilik memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Türkiye geneli toplam 3 bin 251 en az ilköğretim mezunu memur alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR

Yukarıda mezuniyetlere göre tüm dağılımlar verilmiş olup en az ilköğretim mzunu toplam 3 bin 251 kişilik memur ve personel ataması yapılmaktadır. Başvurular Ekim'in üçüncü haftasında başlamış olup adayların  3 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapması gerekmektedir. Resmi bildiriyi aşağıdaki linkten görebilir ve müracaatlarınızı yapabilirsiniz.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ