Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokaklarda yeniden düdük çalan bekçileri görmek istiyorum sözleri üzerine İçişleri Bakanlığından gerekli düzenlemeler yapıldı ve kamuya yeniden bekçi kadrosu getiirldi. Geçtiğimiz yıldan bu yana ciddi şekilde bekçi alımları yapılıyor ve şu anda Türkiye geneli en çoğu İstanbul ile Ankara'da olmak üzere on binlerce bekçi sokaklarda gece, gündüz görev yapmaktadır. Peki sivil bekçi var mı, sivil olarak çalışan bekçiler var mı?

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak Türkiye'nin 81 ilinin tamamında görev yapmakta olan bekçiler İçişleri Bakanlığının çarşı ve mahalle bekçisi kılık kıyafet yönetmenliğine uygun şekilde giyinmekte ve davranmaktadır. Peki  bu yönetmelikte neler yazmaktadır? Sivil olarak çalışan bekçiler var mıdır? Öncelikle ilgili kılık kıyafet yönetmeliğinde bakıldığında bekçilerin krem rengi andıran gömlekleri ve kahve rengi pantolonları bulunmaktadır. Kış aylarında ise sıcak tutan koyu kahverengi montları bulunmaktadır. Yine her bekçinin kahverengi şapkası ve bir adette düdüğü bulunmaktadır.

SİVİL BEKÇİ ŞUANDA YOK

İçişleri Bakanlığının çarşı ve mahalle bekçisi kılık kıyafet yönetmeliğinde yukarıda belirtilmekte olan bilgililer ve ek olarak diğer bilgiler yazmakta olup şu an için sokaklarda görev yapan sivil bekçi bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen dönemlerde özellikle olayların yoğun olarak yaşanan bölgelerde sivil bekçiler görev yapabilir. Yine bekçilerin ilerleyen dönemlerde sınıflara ayrılması da beklenmekte olup sınıfların bir tanesi de sivil bekçi olarak açılabilir.