Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Kasım 2020 tarihinde yapılan açıklama ile yasakların ve kısıtlamaların yeniden geleceği duyuruldu. Buna göre ilk düzenlemeler 20 Kasım tarihinde başlıyor. Pek çok iş yeri mesai saatlerini 20.00'da sonlandırması gerekecek olup hafta sonları kısıtlı saatlerde sokağa çıkma ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altına sokağa çıkma yasakları geliyor. Sağlık Bakanlığı korona virüsü tablosunu dikkatli bir şekilde inceleyecek eğer salgın ile mücadelede yasakların önüne geçilmezse yasaklar daha da artacak.

Bilim Kurulu Duyurdu

Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile önlemlerin yeterli olması ancak vatandaşların uyum sağlamaması nedeni ile virüsün artmaya devam ettiği pozitif pik yaptığı belirtilirken 10 gün ile 14 gün boyunca korona virüsü tablosu detaylı bir şekilde incelenecek. Eğer tabloda her hangi bir azalmazsa daha sıkı tedbirler geliyor.

Tam Sokağa Çıkma Yasağı

İki haftalık süre zarfında eğer tablo düşüşe doğru geçmezse hafta sonları bütünüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir. Nisan ayında korona virüsü pozitif testleri yüzde 20 oranında seyir ederken Eylül ayıda bu rakamlar yüzde 10'a kadar düşmüştü. Ancak hem mevsim geçişleri hem de yasaklara uymayan kişilerden dolayı şu anda Nisan ayındaki durumdan daha ağır bir durum olduğu görülüyor. Aralık ayının ilk haftasından sonra Sağlık Bakanlığı durum değerlendirmesi yapacak ve ona göre yeni kararların alınması için İçişleri Bakanlığı ile görüşmeler yapılacak.