Pandemi dönemi ile birlikte ağır şartlarda görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeler devam ediyor. geçtiğimiz dönemlerde başlatılan ek ödeme konusunda yeni bir sürecin daha başlatılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemdeki düzenlemenin de 3 ay olacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamasında “Bakan Koca, "Ocak ayı esas alınarak sağlık çalışanlarımız için ek ödeme planlıyoruz. Ağustos ayından itibaren özellikli birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarımıza 3 ay süreyle yeniden ek ödeme vereceğiz” diyen Bakan, yaptığı bu açıklama ile birlikte sağlık çalışanlarına yeni bir ödeme müjdesini de verdi.

Hangi sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacak?

Bakan Koca açıkalmalarınad ek ödemeden yararlanacak sağlık personellerini de belirtti. Açıklamalar göre pandemi kapsamında korona virüs ile mücadele eden tüm sağlık personelleri bu haktan yararlanacak. Ödemelerde başlangıç tarihi ise 1 Ağustos olarak kabul edilecek ve Ağustos, Eylül ve Ekim ayları dahil olmak üzere 3 ay boyunca maaşlara ek olarak ödeme yapılacak. Ek ödemeler aile hekimlerine de yapılacak.

Çalışanlar protesto etmişti

Sağlık alanında önemli bir gelişme ise bu hafta içerisinde yaşanmıştı. Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları döner sermaya ücretlerinde yaşanan kayba yönelik durumu pretesto etmişti. Protestoda döner sermayeye yönelik yeni bir düzenleme yapılması ve ek ödemelere iyileştirme istenmişti.