Ülkemizde istihdam etmekte olan taşeron işçiler bilindiği üzere kadroya geçirildi. Bir çok kurum şuanda atmaları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere almaktayken bazı kurumlar halen taşeron işçiler almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı özellikle işçi sınıflarını taşeron hizmet veren firmalardan değilde kendi bünyesinde personel çalıştırarak gerçekleştirmeye çalışmakta olup geçtiğimiz günlerde 12 bin kişilik işçi alımı yapacağı açıklanmıştı. Buna göre 81 farklı ile 12 bin kişilik işçi alımı yapması bekleniyor. Peki 12 bin işçi alımı ne zaman yapılır, süreç ne zaman başlar, atamalar ne zaman gerçekleşir?

Alınması Beklenen Pozisyonlar

Sağlık Bakanlığından ya da Sağlık Bakanlığı insan kaynakları bölümü üzerinden resmi bir duyuru olmadığı için alınacak pozisyonlar net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz seneki alıma istinaden boyacı, kaynakçı, temizlikçi, güvenlik görevlisi, şoför, teknisyen, tekniker, hizmetli, marangoz, klinik elemanı, inşaat personeli, sıvacı, metal işçisi, tesisat işçisi vb. gibi alanlara atamaların yapılması beklenmektedir. Peki nasıl başvurular yapılacak?

Alım Yapılacak Tarih Nedir?

Sağlık Bakanlığının farklı pozisyonlar için 12 bin işçi alımı yapması bekleniyor fakat alım tarihinin ne zaman olacağına dair net bir bilgi yok. Öte yandan alımlar tek bir ilan başlığında yayımlanmayabilir. Yani tek ilan değilde aralıklarla İŞKUR üzerinden hastane, hastane ilanlar yayımlanabilir ve 2020 yılı sonuna kadar toplam 12 bin kişilik işçi alımı yapılabilir.