Sağlık Bakanlığı kapsamında yapılması planlanan alımlar ile ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2900 sağlık personel alımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığı ve sürecin başladığı ifade edildi. Sağlık personeli alımı için resmi açıklama Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş tarafından yapılırken açıklamalar sonrasında sürecin kadroların belirlenmesi ile devam edeceği öğrenildi.

Sıra Sağlık Bakanlığı’nda

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu karar sonrasında gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi. Özellikle pandemi süreci dahilinde alımların çok kısa süre içerisinde tamamlanması ve personellerin görevlendirilmesi bekleniyor. Alımlarda en büyük soru işareti ise alımlardaki kadrolar. Şu ana kadar yapılan resmi yazışmalar ve yapılan açıklamalarda alımların işçi ya da personel olup olmayacağı netleştirilmedi.

Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklamalar ile birlikte bu konudaki tüm detaylar netleşmiş olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.