Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere son atamasını Kasım-Aralık ayında yaptı ancak adayların işe yerleşmesi Ocak ayını buldu. Buna göre şimdiden sağlık personeli olarak istihdam etmek isteyen adaylar atamaların ne zaman olacağını büyük bir merak ile bekliyor. Sağlık Bakanlığı kaç bin kişilik atama yapacak soruları artarken sosyal medyada yeni bir haber gündeme düştü. Bu bilgiye göre en kısa sürede Sağlık Bakanlığının 20 bin yeni personel alımı ilanının kamuoyuna duyurabileceği belirtiliyor. Peki detaylar nedir?

Sosyal Medyadan Duyurdu

Özellikle kamu atamalarına ilişkin araştırmalar yapan, adayları bilgilendiren ve güncel duyuruları kamuoyuna açıklayan Mehmet Ali Ataman sosyal medya hesabından yeni bir tweet paylaştı. Buna göre gelen tweet şu şekildedir: "Sağlık Kulisinden... Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı Yeni Sağlıkçı Alımı Noktasında Müzakerelerin Sonuna Gelmiş. 15 bin ile 20 bin arasında sayıların netleşmesi için çalışıldığı bilgisine ulaştık. Bir kaç hafta içinde resmi açıklama bekleniyor... Bilginize" İlgili açıklamaya göre en kısa sürede 15 bin ile 20 bin arasında ilanın geleceği belirtiliyor ancak bu ilanını 20 bin olarak gelebileceği ön görüleri daha yüksektir.

Adaylar Atama Sayısının Artmasını Talep Ediyor

Sağlık Bakanlığının 2021 yılında 20 binden daha fazla atama yapması için adaylar müracaatlarını ve etkinliklerini devam ederken kabine toplantılarından henüz 2021 yılı için Sağlık Bakanlığına ne kadar kadro verildiğine yönelik bir bilgi paylaşılmadı.