Sağlık Bakanlığı bu sene pandemi sürecinden dolayı en çok atama yapan kurum olarak dikkatleri üzerine topladı. Çok sayıda kamu personeli ve kamu işçisi alımı gerçekleştirmekte olan Sağlık Bakanlığı 2020 yılını kapatmadan yeni bir atama daha yapacak ve atamanın 18 bin kişilik olması ön görülüyor. Buna göre iki hafta önce gündeme düşen haberler ile Sağlık Bakanlığının atama yapacağı müjdelendi ancak tarih verilmedi. 2018 KPSS ile mi yapılacak, 2020 KPSS ile mi yapılacak tartışmaları yapılırken artık son düzlüğe girildi.

KPSS Açıklandıktan Hemen Sonra Mı Yapılacak?

Sağlık Bakanlığının atama yapacağı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verildi fakat tarih duyurulmadı. Buna göre atama ilanının ne zaman yayımlanacağı bilinmiyor ancak yüksek ihtimal ile 22 Ekim 2020 lisans KPSS sonuçları açıklandıktan sonra yapılması ön görülmektedir. İlan yayımlandıktan sonra adayların müracaatlarına başlaması ve tercihlerin açılması bekleniyor.

Önlisans ve Ortaöğretim Beklenecek Mi?

Lisans mezunları için 2018 KPSS mi yoksa 2020 KPSS puanı ile mi yapılacağı tartışılırken artık 2020 KPSS ile yapılacağı çok yüksek ihtimal ile belli oldu. Çünkü atama ilanları genel olarak yayımlandıktan bir hafta süre sonrasında müracaatlar başlıyor ki lisans KPSS'nin açıklanmasına artık günler değil saatler kaldı. 18 bin kişilik Sağlık Bakanlığının yeni personel alımı yapması beklenirken önlisans ve ortaöğretim mezunları için 2018 KPSS ile mi yoksa 2020 KPSS ile mi yapılacağı henüz bilnmiyor. Eğer önlisans mezunu adayların da 2020 KPSS ile puanını kullanması talep edilirse atama süreci Kasım ayının sonlarına doğru kalabilir ve ortaöğretimde beklenirse atama Aralık ayının son haftasına sarkabilir.