Sağlık Bakanlığının bilindiği üzere Ekim ayından bu yana 12 bin kişilik sağlık personeli alımı ilanını kamuoyuna ilan etmesi bekleniyor ancak ilgili husus hakkında henüz net bir bilgi gelmedi. Geçtiğimiz iki hafta önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve Kasım ayının ilk haftasında ilanın yayımlanacağını duyurdu fakat ilk haftanın dolmasına rağmen halen resmi bir duyuru gelmedi. Alım ne zaman yapılacak derken Sağlık Profesyonelleri Platformu Aras Ali Altıntaş tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yapıldı. Peki neler söylendi?

İşte Gelen Açıklama

Sağlık Profesyonelleri Platformu Aras Ali Altıntaş tarafından yukarıda verilen görsel kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Sağlık Bakanlığı ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arasında ilana yönelik bir anlaşmazlık olabileceğinden dolayı ilanın gecikmiş olabileceği belirtiliyor. Bu durum bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı Personel Şubesi ile alakalı bir durum olmak üzere en yakın sürede düzeltilmesi ön görülmektedir.

Yayımlanmama Sebepleri Neler Olabilir?

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız ilk haberlerden bu yana alımın 1 Aralıkta yapılabileceğini belirtilmiştik ancak bunların tamamen tahmin olduğu unutulmamalıdır. Çünkü yüz binlerce ön lisans mezunu aday 2020 KPSS'ye girdi ve atanmak istiyor. Fakat Sağlık Bakanlığı atamayı 26 Kasım öncesi yaparsa ön lisans mezunları atamaya yetişmeyecek ve 2018 KPSS puanı ile yeniden alım yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ilanlarını takip etmek için aşağıdan mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan