Sağlık Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabı üzerinde Bakanlığı 12 bin personel alımı için yeni bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyuruda ilanın ne zaman yayımlanacağı ve kadro dağılımı yer aldı.

Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada " bakanlığımızın Hekim, diş hekimi ve eczacılık alımlarına ilaveten 29 bin 689 yeni sağlık çalışanı kamuda istihdam edeceğimizi açıklamıştık " şeklinde açıklamalarına başlayan Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklamalarına devam etti ve şunları yazı " Daha önce müjdesini verdiğimiz 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdamına yönelik çalışmamızın ilk etabı olan 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun" şeklinde açklamada bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIM NE OLACAK?

Sağlık bakanı yaptığı açıklamada kadro dağılımınıda belirtti. Buna göre, İlk Etapta, 6 bin 835 i hemşire, bini ebe ve 3 bin sağlık teknikerleri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacıi biyolog, odyolog, çocuk gelişimci, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraştı trapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi pozisyonlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplamda 12 bin sözleşmeli sağık personeli alımı yapılacak.

İLAN YAYIMLANIYOR!

Söz konusu Sağlık bakanlığı 12 bin personel alım ilanı KPSS puanı ile yapılacak olup bu atamalar için ilan bir ay içerisinde yayımlanacak. Duyurular, Sağlık Bakanlığı Yöetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

AYRICA DİĞER ADAYLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.