Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi geçtiğimiz günlerde alım yapacağı pozisyonları ve kontenjanları belirtmişti. Bugün yaptığı açıklama ile sözlü mülakat sınavının konularını açıkladı.

Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi her sene binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. Pek çok pozisyonda alım yapan PTT AŞ Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlarla atama yaptığı gibi adayları bazı mülakat sınavlarını sokmaktadır. Alınan personeller PTT'de kadrolu ya da sözleşmeli olarak çalışmaktadır. Her geçen gün daha büyüme kaydeden PTT en hızlı büyüyen firmalar arasında yer alıyor. Eskiden sadece posta, telefon ve telgraf gibi hizmetleri yapan kurum şuanda PTT kargo, PTT Avm, PTT kart, PTT Bank, PTT kurye vb. gibi pek çok çalışma yapmaktadır. Kargo firmalarının arasında en ucuzu ve en hızlısı da PTT olduğu için firmalar genelde PTT ile çalışmayı tercih ediyor. Hal böyle olunca Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi her sene yüzlerce yeni şube açmakta ve binlerce personele iş imkanı sunmaktadır
Geçtiğimiz günlerde PTT yaptığı açıklama ile Avukat, Mühendis, Mimar, Dağıtıcı, Gişe ve Büro Görevlisi, Tekniker gibi kadrolara personel alacağını duyurmuştu. Alınacak olan personeller mülakata tabii tutulacak. Adaylar mülakatta neler sorulacak diye merak ederken sonunda PTT'den açıklama geldi.
Mülakat Konuları Nedir
Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde çalışmak için başvuru yapıp sözlü mülakata hak kazanan kişilerin bilmesi gereken konular aşağıda sıralanmıştır.
PTT'nin Tarihi
PTT'nin Yapısı
PTT 'nin İş ve İşlemleri
Genel Kültür
Cografya
Tarih
Vatandaşlık
Ekonomi
Din Kültürü
Bilgisayar
Edebiyat
Yukarıda sıralaması verilen tüm konulardan sözlü mülakata girecek olan adaylar sorumludur. Ancak çok detaylı soruların sorulmaması beklenmektedir. Fakat kurum PTT hakkında soruları daha detaylı sorabilir
Alan Bilgisi Konuları da Sorulacak
Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yaptığı açıklama da mülakatta sadece yukarıda verilen konuların sorulmayacağını ve mezun oldukları alan bilgisi sorularının sorulacağı belirtildi. Ek olarak alan bilgisi sorularının zor olması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim