Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görev ile faaliyetlerini sürdürmekte olan ve dünya markası olma yönünde her geçen sene açtığı şubeler, aldığı personeller ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT giderek büyüme oranına devam ediyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT sözleşmeli memur ve personel alımlarında bilindiği üzere hem Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta hemde mülakat sınavı yapılmaktaydı. Bu duruma el koyan Danıştay PTT'nin tüm personel alımlarını iptal etmişti. Bu konu üzerine PTT'nin çalışma yapması beklenirken sonunda duyuru geldi.

SINAVLARI PTT YAPACAK!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT personel alımı yönetmeliğine göre bundan sonra uygulamalı ve yazılı sınavlar PTT kurumu tarafından yapılacaktır. Bu sayede bundan sonraki alımlarda Danıştay ile PTT'nin her hangi bir sorunla karşılaşması beklenmiyor. Peki KPSS şartı kalktı mı?

KPSS ŞARTI KALKTI MI?

Yüz binlerce adayın aklında ki en önemli sorulardan bir tanesi şudur. PTT personel alımlarında aranan KPSS şartı kalktı mı, KPSS şartı aranmayacak mı? PTT'nin ilanında sınavların PTT tarafından yapılacağı belirtildi yani KPSS'ye ilişkin hiçbir bilgi verilmedi. Büyük bir ihtimal ile KPSS şartının aranmaması ya da sorun olmayacaksa formalite olarak az bir baraj puanının koyulması bekleniyor.