Ülkemizin ödeme hizmetleri ve kargoculuk alanında lider markalardan bir tanesi olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT hem şubelerde hemde sahada görevlendirilmek üzere aralıklarla memur alımları gerçekleştirmektedir. Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin açıklamış olduğu hedeflerde bilindiği üzere eve 5 dakika, 10 dakika mesafede PTT şubesi olacağı belirtilmişti. Bu hedef doğrultusunda Türkiye'nin dört bir yanında son birkaç yılda çok ciddi şube açan PTT personelleri kaydırarak şuanda hizmetlerini sürdürmekte olup bu sene memur alımı yapması bekleniyor. Peki Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT 2020/1 ile kaç memur alımı yapar?

5 Bin Memur Alınabilir

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin daha önceki yayımlamış olduğu ilanlara bakıldığında genel olarak atama sayısının  5 bin civarında olduğu görüldü. Bu sebepten dolayı PTT'nin 2020/1 ile memur alımında yine 5 bin civarında bir atama yapılması beklenmektedir. Tabi bu resmi bir rakam değil çünkü PTT'nin açık olan boşlukları incelediğine dair açıklama yapılmıştı.

Memur Alımı Ne Zaman Yapılır?

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından dün yapılan açıklama da "Birlik Haber Sen 'in talebi doğrultusunda sadece 5600 performans puanına bağlı kalınmadan sahada iş gücü incelemesi yapılmasına, bu doğrultuda çıkacak sonucun yönetime sunulmasına karar verilmiştir. " ifadeleri kullanıldı. Şu an için PTT, Türkiye genelinde kadrolarda nerelerde açık olduğunu araştırıyor ve açık olan kadrolara göre personel alımları yapılacak. Resmi rakamların alım olursa önümüzdeki aylar içerisinde duyurulması beklenmektedir.

Sizde PTT hangi pozisyona hangi ile kaç memur almalıdır?