İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan polis memurları ve komiserler ilgili kılık kıyafet yönetmeliğine göre davranmakta ve tertipli olarak mesleklerini sürdürmektedir. Polis olmak isteyen çok sayıda gencin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi polislerin sakal ve bıyık bırakabilip bırakamayacağı durumudur? Peki polis memurları sakal bıyık bırakabilir mi, komiserler sakal ve bıyık bırakabilir mi? İşin Olsa ekibi olarak sizler için bu soruların yanıtlarını veriyoruz.

SAKAL ve BIYIK YASAK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre polis memurları ile komiserlerin sakal ya da bıyık bırakmaları yasaktır. Tabi ki farklı şubelerde bu durum da değişiklik gösterilebilmektedir. Örneğin Terörle Mücadele Şubesinde çalışan polisler için böyle bir yasak bulunmamaktadır. Ancak resmi üniformalı olarak görev yapmakta olan polisler için sakal ya da bıyık bırakmak yasaktır. Yine bu polis memurlarının saç uzunluğunun da normal düzeyde olması gerekmektedir.

Polis olmak isteyen adaylar eğer sakal ya da bıyık bırakmak istiyorsa sivil çalışan şubelere girmesi gerekmektedir. Ancak bu adaylar yine polislik sınavlarına, mülakatlarına girdiğinde ve polis okullarında eğitim gördükleri sıralarda sakal ve bıyık bırakamamaktadır. Görevleri sırasında saç, sakal ve bıyıklarına karışılmamaktadır. Üniformalı olarak görev yaparlarsa sakal ve bıyık bırakmak yasaktır.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız