Emniyet Genel Müdürlüğünün en seçkin sınıfları olarak bilinen Polis Özel Harekat PÖH için bilindiği üzere genel olarak meslek içi kaydırma ile alımlar yapılmaktadır. Ancak uzun bir süredir PÖH laımı olmuyor. Öyle ki en son Polis Özel Harekat PÖH alımı 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve lise mezunları arasından alımlr yapılarak toplam 300 bine yakın başvurunun yapıldığı öğrenilmişti. Üzerinden uzun bir süre geçti ancak henüz yeni bir PÖH alımı ilanı yayımlanmadı. Peki PÖH alımları bitti mi, ĞÖH alımlarının önü kapatıldı mı?

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

Geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan habere göre Polis Özel Harekat PÖH alımının son kez yapılacağı duyurulmuştu. Türkiye geneli PÖH sayısının yeterli düzeyde olduğu ve bu sebepten dolayı son kez alımın yapılacağı belirtilmişti. Yani PÖH alımı yapılacak ise bir kere daha ilana çıkacak ve daha sonrasında PÖH alımının olmayacağı ön görülmektedir. Ancak yeni PÖH alımı yapılırsa ne zaman yapılır sorusunun net bir yanıtı henüz yok.

Polis Özel Harekat PÖH alımları da POMEM ve PAEM kapsamında yapılmaktadır. En son 24. dönem POMEM alımı yapıldı ve adaylar şu anda gözlerini 25. dönem POMEM'e çevirmiş durumda yani bu dönem alımı PÖH sınıfı için yapılırsa yine Türkiye geenli rekor bir başvuru ile tamamlanabilir.