İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü için her sene lise mezunlarından da polis alımı gerçekleştirmekteydi ancak uzun süre sonra bir ilk oldu ve 2020 yılında polis alımı PMYO ve PAEM kapsamında yapılmadı. Öyle ki bu alımların mutlaka yapılacağı 2021 yılında iki ilan çıkacağı düşünülüyor. Peki PMYO polis alımında ilan ne zaman yayımlanacak, özellikle çok sayıda adayın beklediği PMYO yaş şartı ne olacak? haberimizde aklınzda olan bu soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

İlan Ne Zaman Yayımlanır?

2021 YKS sınavı sonuçlarının Temmuz ile Ağustos tarihleri arasında açıklanacağı varsayılırsa ilanın kesin olarak bu tarihten önce yayımlanmasını bekliyoruz. Özellikle aşı çalışmalarına da hız verildikten sonra bu sene normalleşme süresinin daha erken geleceği ön görülüyor. Ancak mutasyonlu virüs eğer dünyayı etkisi altına alır ve bulaş oranları çok yüksek olursa PMYO için süreç yine uzayabilir.

Yaş Şartı Ne Olacak?

Her sene bir yaş grubu daha PMYO için başvuru yapamıyor. Eğer 2020 yılında ilan gelseydi 1 Ocak 1995 ve sonrası doğumlu olmak şartı aranacaktı. Ancak 2020'de ilan gelmedi. Normal şartlarda 2021 ilanında yaş şartının 1 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu olmak şartının yazması gerekiyor. Fakat 2020 yılında PMYO ilanı gelmediği için 1 Ocak 1995 doğumlulara hak verilmesi ön görülüyor. Özellikle haklarının yanmaması için 1 Ocak 1995 ile 31 Aralık 1995 doğumlular da ilanın bu şekilde 2021'de gelmesini talep etmektedir. Polis Alımı ilanı bildirimi almak için aşağıdaki linke giriş yapınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan