Sosyal yardımı başvurularını yapan vatandaşlar, başvurularını internetten arama yaparak bu destekten faydalanabiliyor. E-devlet aracılığı ile alınan başvurularda, tüm Türkiye vatandaşlarına başvuru imkanı sağlanırken yapılan başvurular sonrasında onay aşamasına geçiyor. Onay aşamasında ise belirlenen kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler ile birlikte 1000 TL ödeme almaya uygun görülen vatandaşlara ödemeleri yapılıyor.

3. faz sosyal yardım programı başladı

Bugüne kadar farklı dönemlerde başlatılan ödeme süreçlerinde 3.faz sosyal yardım programı devam ediyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamalarda üç faz için 6 milyonun üzerinde başvuru alındığı belirtilirken uygun görülen kişiler için ödemelerinde başladığı ifade edildi. Ödeme alan kişi sayısı ise belirtilmediği gibi toplamda 621 ödeme gerçekleştirildiği söylendi. Bu bakımdan 620 kişi başvuru sonucunda uygun olarak değerlendirildi.

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşların sosyal yardım başvuru yapabilmesi adına T.C. kimlik numarasının son hanesine göre e-devlet üzerinden işlem yapması gerekiyor. Yoğunluğun azaltılabilmesi adına T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılan bu başvurular sayesinde vatandaşlar hem yoğunluk yaşamıyor hem de sistem üzerinden daha kolay bir şekilde başvurularını iletebiliyor. Başvurular son numaraya göre ise şöyle planlanmış durumda;

  • 0- Pazartesi
  • 2-Salı
  • 4-Çarşamba
  • 6-Perşembe
  • 8- Cuma

Sosyal yardım başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

Sosyal yardım için başvuru yapmış olan vatandaşlar aynı şekilde internet üzerinden yapacakları kontroller ile birlikte ödeme almaya hak kazanıp kazanmadığını kontrol edebiliyor. Ancak yine T.C. kimlik numarasının son hanesine göre sistemde giriş yapılması gerekiyor. İlgili destek, 5510 sayılı kanunun 46 maddesi kapsamındaki kamu işçileri ve yine aynı kanunun 4C maddesindeki memurları kapsamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aylık alan emekliler de yine başvuru yapamıyor. İşsizlik ödeneği alan ya da kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişiler de yine bu kapsam dışında tutuluyor. Bu nedenle vatandaşların başvurularını yaparken bu detaylara dikkat etmesi önem arz ediyor.