Ülkemizde her sene kamu kurumları iki kere mülakatsız olmak üzere ÖSYM aracılığı ile merkezi atama gerçekleştirmektedir. Çoktan kamu kurumları Hazine ve Maliye Bakanlığından onayları aldı ve Kasım ayında kadro taleplerini ÖSYM'ye iletti. Şu anda tüm kadrolar, pozisyonlar, şartlar her şey belli. ÖSYM kadrolara göre nitelik kodlarını ve sisteme giriş işlemlerini gerçekleştirmekte olup mülakatsız memur alımına son 9 gün kaldı. 9 gün sonra ÖSYM aracılığı ile merkezi yerleştirme ataması ilanı gelecek ve başvurular başlayacak.

Lise, Ön Lisans, Lisans

ÖSYM merkezi atamasında lise, ön lisans ve lisans olmak üzere tüm eğitim düzeylerinden adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile başvuru yapabilecektir. Başvurular KPSS P94, KPSS P93, KPSS P3 puan türleri için yapılacaktır. Sayı henüz netleşmedi ancak genel olarak 2 bin memur alımı yapıldığı için yine aynı şekilde alımın yapılması bekleniyor.

ÖSYM tarafından yapılacak olan 2 bin memur alımında her hangi bir mülakat yapılmayacak ve adaylar sadece KPSS puan üstünlüğüne göre başvurularını gerçekleştirebilecektir. Kurumların kadro sayıları ÖSYM tarafından bildirilecek ve adaylar bu kadro sayılarına göre kendilerine verilen hak kadar müracaatlarını gerçekleştirebilecektir. Başvuru ücretinin yine 20 TL olması beklenmektedir. Müracaatlar 31 Aralık tarihinde başlayacak ve 7 Ocak tarihine kadar devam edecek. İlan, pozisyonlar, taban puanlar gibi bilgileri aşağıdaki mobil uygulamamızı indirerek görebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan