MEB tarafından kadrolu olarak görev yapan öğretmenlere yönelik aile birliği, sağlık ve diğer durumlara karşı mazeretleri ve diğer nedenler dolayısı ile il ve il içerisinde yer değiştirmeleri için birinci aşama başvuruları dün itibari ile açıklandı. Buna göre öğretmenler sağlık durumu başta olmak üzere, can güvenliği, engellilik durumu, aile birliği gibi farklı nedenler dolayısı ile başvurularını panelde gerçekleştirilecek. Talebin uygun bulunması durumunda öğretmenler ve eşleri de yer değiştirmesine başvuruda bulunabilecek.

Başvurular Nereye Yapılacak?

İlgili yer değiştirmeye başvuruda bulunmak isteyen öğretmenler http://mebbis.meb.gov.tr internet adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu adreste yer alan mazeret durumuna bağlı olarak formu doldurarak, istenen belgeler ile birlikte eğitim kurumu müdürlüklerine teslim edilecek. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüklerinde onaylandıktan sonra bir örneği de başvuru yapan öğretmene verilecek.

Sonuçlar MEB’te Açıklanacak

Başvuru sürecinde talepler iki aşamada alınacak olup ilk aşamada öğretmenler elektronik başvuru formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istenen yerin seçiminin onaylanması ile gerçekleştirilecek. İkinci aşamada ise öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yer alacak.

Başvurular 2 ile 7 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup adaylar başvurunun ilk aşaması olan talepler https://mebbis.meb.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.