Türkiye’de 31 Ağustos’ta başlaması beklense de alınan karar ile birlikte 21 Eylül’e ertelenen okullar için hazırlıklar da başladı. Her yıl öğretmenlere ödenmeye başlanan eğitime hazırlık ödeneği konusunda 2020 itibariyle de ödemeler başlayacak. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılını kapsayacak ödemeler konusunda milyonlarca öğretmen de beklenti içerisinde.

Eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak?

Eğitime hazırlık ödeneğinden sadece okullardaki öğretmenler değil, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil tüm eğitim camiası kapsam altına alınıyor. Üstelik özel okullardaki öğretmenlere kadar herkese yapılan bu ödemeler, eğitime hazırlık ödeneği kapsamında kırtasiye eksiklerinin karşılanması adına yapılıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği ile kapsamında başlatılan bu ödemelerde ödeme tarihi net olarak açıklanmadı. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi eğitime hazırlık ödeneğinin Eylül ayının ilk haftası itibariyle yapılması bekleniyor. Özellikle gündem yoğun bir şekilde pandemi olduğundan dolayı ödenekler ve ödeneklerin tarihine yönelik bir açıklama gelemedi.

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği ne kadar?

2020 eğitim hazırlık ödeneği kapsamında öğretmenlere ödenecek tutar 1.210 TL. Bir sonraki yıl için ise belirlenen ücret 1250 TL’dir.