Türkiye’de korona virüs tedbirleri dahilinde okullara Mart ayı itibariyle ara verilirken, bu süreçte online eğitim dönemine geçiş yapılacağı belirtilmişti. Pek çok özel okulda başlayan düzenli derste devlet okullarında çalışan öğretmenlerin yükümlülükleri ve bu konuda hakları da merak ediliyordu. Klonuyla ilgili yaşanan gelişme ise bu konudaki soru işaretlerini kaldırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni resmi yazı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Denizli Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazışmalarda Uzaktan Eğitim Faaliyetleri konusu ele alındı. Resmi yazıda ''28 Nisan 2020 tarihli ve 6614388 sayılı yazınızla; Koronavirüs salgını nedeniyle tatil edilen süreçte gerçekleştirilecek ''EBA Canlı Ders'' uygulamalarına, resmi eğitim kurumlarımızda görev yapan öğretmenlerin katılımının zorunlu olup olmadığı hususunda görüş talep edilmektedir.” denilirken konuya cevap geldi.

Yapılan açıklamalarda öğretmenlerin idari izinli sayılacağı özellikle vurgulandı. Açıklamalarda idari iznin geçerli olduğu süre boyunca öğretmenlerin görevli oldukları dersleri verdikleri, varsa ek ders ücretlerinin de yine aynı şekilde yerine getirildiğinden dolayı ödemesinin yapılacağı ifade edildi. Bu noktada belirtilen önemli bir detay ise sorumluluk ve ek görevlendirmeler. “Bu süreçte uzaktan eğitim ve diğer eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında kendilerine verilen/verilecek görevleri, esnek çalışma esasları çerçevesinde yürütmeleri gerekmektedir.'' denilerek bu konuyu cevaplandıran Milli Eğitim Bakanlığı, olası görevlendirmeler dahilinde öğretmenlerin bu konuda görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Bir okul tarafından gönderilen talep üzerine gelen bu cevap, bu konuda soru işareti bulunan tüm öğretmenler için yol gösterici olacağı gibi konuyla ilgili olası sorunlarda ya da mevcut işlemlerde 10792442-481.01-E.6662480 sayılı Uzaktan Eğitim Faaliyetleri konulu 29 Nisan 2020 tarihli resmi yazı yol gösterici olacaktır.