Ülkemizde kamu kurumları aralıklarla mühendis atamaları gerçekleştirmektedir. Ancak son ilanlar incelendiğinde mühendislerin yerleşebileceği neredeyse tüm kurumlar mühendis atamalarını giderek azaltıyor. Mühendis yerine teknisyen ve tekniker alımları yapılıyor. Dün gece saatlerinde BOTAŞ tarafından müjdeli haber geldi ve kamuoyuna 268 memur ve personel alımı ilanı geldi.

BOTAŞ 268 Memur İlanı için Buraya Giriniz

Mühendis Yerine Teknisyen, Tekniker Alınıyor

BOTAŞ tarafından yayımlanan ilanda diğer kurumlardaki ilanlar gibi geldi. Teknisyen ile tekniker alımı neredeyse mühendis alımından 2 kat daha fazladır. Öyle ki farklı branşlardan 78 mühendis alınırken, 145 tekniker ve teknisyen alımı yapılmaktadır. Mühendislerin yerleşebildiği kurumların listesi ve sayısı giderek azalırken atama bekleyen mühendislerinde kamuya girme olasılığı azalmaktadır.

Mühendis Alımları Artar Mı?

Türkiye itharacat rakamlarını her geçen sene artırıyor. Üretimde Avrupanın en hızlı büyüme gösteren ülkelerinden birisi olan Türkiye'de bu durum mühendis, teknisyen ve tekniker atamalarına da yaramaktadır. Ancak genel olarak işlemler teknisyen ve tekniker tarafından yapıldığı için mühendis atamaları artmıyor. Son 2 yılda teknisyen ve tekniker atamaları ciddi bir ivme kazandı ve son yılların en çok teknisyen ve tekniker ataması yapıldı. İlerleyen dönemlerde de tekniker ve teknisyen atamaları artması beklenirken mühendis atamaları için ön görü yapılamamaktadır.