Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek birey 20 yaşına geldiğinde ve sağlığı askerlik yapmaya el verişli olduğunda Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde askere alınmaktadır. Bu senenin ilk yerleştirmeleri Ocak ayı itibari ile yapıldı ve askerler yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er rütbelerinde askerlik yerlerine yönlendirildi. Buna göre şimdi gözler Mayıs ayında yapılacak olan ikinci celp dönem tarihine çevrildi ve Milli Savunma Bakanlığından ilgili konu hakkında resmi açıklama yapıldı.

İkinci Celp Tarihi Duyuruldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da ikinci celp tarihinin Mayıs ayı olduğu belirtilirken adayların bu tarihte askere alınacağı bilgisi verildi. Hali hazırda başvurularını yapanlar ve Mayıs ayında gideceği belli olanlar için her hangi bir durum yok iken Mayıs ayı döneminde askeraltına alınmak isteyenlere önemli bir duyuru yapıldı.

Başvurular 28 Şubatta Bitecek

Milli Savunma Bakanlığı MSB bünyesinde yayımlanan duyuruda Mayıs ayı için celp dönem tarihini bilgisi verildi ve askere alınmak isteyen yedek subay, yedek astsubay, erbaş ya da er olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden ya da adreslerine en yakın askerlik şubesine şahsen kimlikleri ile müracaat ederek başvurularını yapması gerektiği son başvuru tarihinin ise 28 Şubat olduğu duyuruldu. 29 Şubattan sonra Mayıs ayı celp dönemi kapatılacak olup adaylar artık bir sonraki celp dönemlerinde ya da senelerde ancak askeraltına alınabiineceklerdir.

Editör: TE Bilisim