15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişiminin ardından aylar geçmesine rağmen yurt genelinde yapılan ve yapılmakta olan operasyonlar kesilmiş değil. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan on binlerce memur görevden ihraç edildi. Sayıları yüz bini bulan personeller ise görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan memur ile personeller başta olmak üzere tüm kamu çalışanları hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Geriye dönük yapılan bu araştırmalarda haklarında FETÖ ile alaklı belge ya da suç dosyası bulunanlar meslekten direkt olarak ihraç edilmektedir. Buna göre en büyük operasyonlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığına yapıldı denilebilir. On binlerce öğretmenin ihraç edildiği bakanlıkta yeni operasyonlar yapılıyor.

2 Bin 400 Öğretmen Daha Açığa Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ hakkında yapılan operasyonlara devam ediyor. Buna göre yeni yapılan açıklamada 2 bin 400 öğretmenin açığa alındığı belirtildi. 
Milli Eğitim Bakanlığında görevli öğretmenler hakkında yapılan araştırmalar devam ederken FETÖ/PDY operasyonlarının uzun süre devam edeceği tahmin ediliyor.

Yine FETÖ/PDY'den hariç olmak üzere PKK/PYD vb. gibi örgütlere üyeliği tespit edilen ya da yakınlığı olduğu anlaşılan öğretmenlerde görevden uzaklaştırılmakta haklarında yapılan soruşturmaların olumlu çıkması ile meslekten ihraç edilmektedir. Yeni açığa alınma haberleri ve görevden uzaklaştırma haberleri olduğunda konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.