Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim ve ekonominin ortak noktada buluştuğu, nitelikli, yetişmiş iş gücünün teknolojiyle çok yakın zamanda birleşeceğini, insan bedeninde yazılımların işleneceğini düşündüğünü ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, kodlamanında insan yaşamına yerleşeceğini aktardı. Açıklamasında bu teknolojilere uyum sağlayacak, teknolojiyi belkide yönlendirecek nesillerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin etkisinin büyük olduğuna, eğitimin ilerlemesinde öğretmenlerin baş aktör olduğuna ve onların itibarlarına itibar katacak yeri hakların söz konusu olduğuna yer verdi. Açıklamasında öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda bir meslek kanununun yapılmasıyla bunun mümkün olabileceğine değindi.

Öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilecek

Toplumlarda en önemli aktörlerin öğretmenler olduğuna değinen Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerin itibarlarının arttırılmasında, özlük haklarının iyileştirmesinde bir meslek kanununun etkin rol oynayabileceğine vurguda bulundu. Açıklamasında asıl olan şeyin öğretmenler olduğunu, yatırımın öğretmenlere yapılması gerektiğini belirti. Sözlerine " Asıl olan öğretmendir, öğretmene yatırım yapmaktır. Bu yüzden merkezde öğretmen var, onu güçlendirmemiz itibarına itibar katmamız lazım. Tüm bunlar inşallah bu süreç içerisinde meslek kanunlarını yaparak, bazı özlük haklarını iyileştirerek yapabiliriz. Hepsini planladık, anlaşmalarını protokolleri imzaladık, sektörlerle çalışmaları yaptık. Ve iş başladı tekerlek dönüyor ve büyük bir ivme ile dönecek. " ifadeleriyle devam etti. Ayrıca açıklamada eğitime Dünya standartlarının getirilmesi gerektiğini de aktardı.

Tüm eğitim haberleri, MEB haberleri, özlük hakları, öğretmen atamaları ve son dakika gelişmelerine isinolsa.com mobil uygulamalarıyla ilk siz ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.