Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen yeni uygulamaya göre kamuda çalışan memurlara çalışmalarına yönelik ödüllendirme sistemi getirilmesi gündeme geldi. Milliyet’te yer alan habere göre oluşturulması planlanan “İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlama Dairesi Başkanlığı ile kamuda seçme, yerleştirme, atama ve terfilerin de liyakat temelli ölçümlere göre gerçekleştirilmesinin takibi için İnsan Kaynakları Ofisi, yeni bir sistem kurulması planlanıyor.

Performansa Göre Değerlendirme

İnsan Kaynakları Ofisi tarafında kurulacak olan yen birim ile artık performans, değerleme ve ödüllendirme sistemi çerçevesinde etkin bir düzenin kurulması hedeflenmekte olup aynı zamanda bilim, kültür, sanat, spor, girişimcilik gibi alanlardaki nitelikli insan kaynağının tespiti amacıyla da yurtiçinde ve yurtdışında çalışmaları ile yetenek havuzu oluşturulması da planlanıyor. Buna göre havuzda yer alan adaylardan en uygun olanına eğitim ve başarı bursu verileceği açıklandı.

KPSS ve YDS de Ölçülecek

İlgili ofis bünyesinde kurulan Ölçme ve Değerleme Dairesi Başkanlığı ile Türkiye’de eğitim ve öğretimin her aşamasındaki aday insan kaynağına yönelik ölçme ve değerleme sistemlerinin verimliliği hakkında inceleme ve analizler başlatılacak. Özellikle YKS, KPSS ve YDS’nin verimliliği analiz edip rapor haline getirileceği açıklandı.

Aynı zamanda bu İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlama Dairesi Başkanlığı ile okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim çağındaki aday insan kaynağının yanı sıra özel sektör, kamu ve yurtdışında ikamet eden insan kaynağı envanterini çıkarmak üzere mikro ve makro düzeyde analizler yapılması da gündemde bulunan bir diğer başlık.