Yapılan zam görüşmelerinde hükümet ile sendika temsilcileri bir ayara gelmiş olup 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisini ilgilendiren ve 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan mali hakların belirlenmesinde 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında ikinci toplantı bugün yapıldı.Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın temsil ederken aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveciyer aldı. Toplantıda ayrıca Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri bulundu. İkinci görüşmede ise KESK'ten temsilcileri yer almadı.

Toplantıda Diğer Haklar Müzakere Edildi

Basına kapalı olarak gerçekleşen ikinci toplantıda memur ve memur emeklilerinin 5. Dönem toplu iş sözleşmesi çerçevesindeki sosyal ve mali hakları ele alındı. Buna göre sendika temsilcileri Büro, Bankacılık ve Sigortacılık, Eğitim, Öğretim ve Bilim, Sağlık ve Sosyal HizmetlerYerel Yönetim olmak üzere aynı zamanda Basın, Yayın ve İletişimile birlikteKültür ve Sanat" hizmet kollarındaki talepleri hükümete iletmiş oldu.

Zam Teklifi 16 Ağustos’ta

Hükümetin 2020 ve 2021 yıllarında kamu işçileri ile olan zam pazarlığı da devam ederken bir taraftan da memur ve memur emeklilerinin aynı dönem zam pazarlıkları da devam ediyor. Bu kapsamda sendika temsilcileri ile hükümet memur ve memur emeklilerinin ilgili yıllardaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için üçüncü toplantıyı 15 Ağustos'ta yapacak olup hükümetin zam teklifini ise dördüncü toplantının yapılacağı tarih olan 16 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor.Hükümet