Bu yaz boyunda memurların yüzünü güldüren haberler açıklamış ilk olarak enflasyon oranı sonrası ikinci altı ay için zam oranı ve farklar belli olmuş daha sonra ödemelerin Kurban Bayramı öncesi ödeneceği açıklanmıştı. Bugün Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada ise memurlara zam ve refah payı talebi kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Memur-Sen tarafından hükümetten istenen zam ve refah payı talepleri haberin devamında yer almaktadır.

Memur-Sen 8+7 Zam Talebinde Bulundu

Bugün yapılan açıklama sonrası birçok memur tarafından sendikanın açıklayacağı zam oranı ve diğer ödeneklerin tutarları da belli oldu. Buna göre Memur-Sen devletten 2020 ile 2021 Toplu Sözleşmesinde taban aylığına 200 ₺ olmak üzere ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl için ise yüzde 6+6 zam ve birinci yılda yüzde üç, ikinci yılda yüzde iki olmak üzere refah payı talep ettiklerini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde gerçekleştirilmiş olup konfederasyon yönelik 5. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne dair talepler de belirtildi.

Diğer Sendikalar Hangi Taleplerde Bulundu

Memur-Sen tarafında 2020 ve 2021 dönemlerine ilişkin zam talebi sonrası ise gözler KESK ve Kamu-Sen’e çevrildi. Diğer memur konfederasyonu olarak Kamu-Sen 2020-2021 toplu sözleşmesindetaban aylığa 600 ₺, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl için ise yüzde 8+8 zam ve diğer iki yıl için yüzde 3 refah payı talep etmişti. KESK ise 2020 için toplamda yüzde 38 artış talep etmişti.