Ülkemizde çalışan milyonlarca memurun merakla beklediği 2020-2021 yılında maaşlara uygulanacak olan zam oranının belirlenmesinde diğer konfederasyonlar taleplerini açıklamıştı. Bugün Memur-Sen tarafından yapılan açıklama sonrasında ise sendikanın önümüzdeki yıl için memur maaşlarına yapılaması istenilen zam oranları da belli oldu. Buna göre ilk yıl için yüzde 8+7 ve ikinci yıl için ise yüzde 6+6 oranında zam talebi yapılan açıklama ile hükümete ve kamuoyuna duyuruldu.

Diğer Sendikalar da Taleplerini İletti

Memur-Sen bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada 2020 ve 2021 yılı Toplu İş Sözleşmesi Kapsamında taban memur maaşlarına seyyanen 200 ₺, ilk yıl için yüzde 8+7, ikinci yıl için yüzde 6+6 oranında zam, birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl için yüzde 2 refah payı talep etti. Kamu-Sen ise seyyanen 600 ₺ ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 ve her iki yıl içi yüzde 3 refah payı talep ederken KESK ise 2020 yılı için yüzde 38 artış talep etmişti.

Hükümet ile Pazarlıklar 1 Ağustos’ta

Kamu ve memur sendikaları 2020-2021 yılı Toplu İŞ Sözleşmesi kapsamında memur maaşlarına talep ettikleri zam oranlarını açıkladı. Bundan sonra gözler ise 1 Ağustos’ta hükümet yetkilileri ile yapılacak olan memur zam pazarlığı şeklinde uygulanan görüşmelere çevrilecek. Birçok memur ve memur emeklisinin gözü kulağı ise bu görüşmelerden çıkacak olan sonuçlara kilitlenecek.