Kamuda çalışan birçok anne veya anne adayı bulunmakta olup hem ev ortamının düzenli kalabilmesi hem de görev aldıkları alanda işlerini yerine getirebilmeleri için çoğu zaman yoğun çalışma durumuna maruz kalabilmektedir. Konu ile ilgili olarak ise geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kampında müjdeli haber verildi. Buna göre şu an hali hazırda işçi aileleretanınan haklardan olan doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkının memur ailelerine de tanınması hakkında bir çalışma olduğu konusu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sordu Bakan Selçuk Açıkladı

Türkiye Gazetesinin haberine göre kamp çalışmalarında bir milletvekilinin konu ile ilgili olarak söz konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a dönerek "Neden hala hayata geçmedi?" sorusunu yöneltmiş olup bu soru üzerine Bakan Selçuk da memurların yaklaşık yüzde 48'inin 6 yaşından küçük çocuğu olduğunu ve bu ailelerin yarı zamanlı çalışacak olmasının kamuda sıkıntı oluşturabileceğini ifade etti.

Erkekler de Yararlanabilecek

Erdoğan’ın sorusu üzerine bir an önce hayat geçirilmesi sözünü istediği konu birçok anneyi sevindirecek. Buna göre yarı zamanlı çalışma dönemi kapsamında doğum sonrasındaki analık izninin veya kullanılan diğer izinlerin bitiminin ardından çocuğun ilköğretim çağını takip eden ay başına kadar olan dönemi kapsıyor. Taslağa göre yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımında kadın ya da erkek memur ayrımı yapılmaması bekleniyor.