Bilindiği gibi yapılan değişiklikler ile bundan uzun zaman önce pek çok kamu kuruluşu memur alımlarında mülakat sistemine geçti. Buna göre adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından başarılı olması gerektiği gibi mülakatlarda da başarılı olması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı alımlarında mülakatlar sistemi olmadan atamalar gerçekleşirken bu alımlara da mülakatlar getirildi ve adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından almış olduğu puanlar haricinde mülakatlara girerek baraj puanını geçmek zorunda ve baraj puanını geçen adaylar tercih yapabilir.

TORPİL OLMASIN MÜLAKAT KALDIRILSIN!

Buna göre memur adayları mülakatlarda torpilin olabileceğini düşünmekte olup bu sistemin kaldırılmasını talep etmektedir. Bundan önce ki alımlarda genel olarak atamalar KPSS puanı ile yapılmaktaydı. Ancak şuanda pek çok kamu kuruluşu alımlarını belirlemiş olduğu baraj puanının üzerinde başvuran adaylardan yapmaktadır.

Baraj puanının üstünde puan alan adaylar mülakatlara çağrılmakta ve mülakatlarda da başarılı bulunan adaylar kamuya memur olarak atanmaktadır.
Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarında belirlenen kontenjanlarda eskiden en yüksek alandan en düşük alana aday sıralaması yapılır ve öğretmenlerin ataması yapılırdı. Ancak şu anda KPSS'dem 50 ve üzeri alan tüm öğretmen adaylara tercih yapmakta ve mülakatlara girmektedir. Mülakatlarda da 60 ve üzeri alan öğretmen adayları tercih yapma hakkına sahiptir.

Memur olmak isteyen yüz binlerce aday atamaların KPSS puanları ile yapılması ve mülakat sisteminin kaldırılmasını talep etmektedir.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER