Bütçe görüşmeleri ile birlikte mahkumlara af çıkartılması, nafaka ve ek gösterge gibi konularda da yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyordu. 2. yargı paketi sonrasında görüşülmesi beklenen bu konular, bütçe görüşmelerindeki yoğunluk nedeniyle ertelendi.

Toplantı Tarihleri Netleşti

Kasım ayı dahilinde son toplantı yapacak olan kurul, 3 Aralık 2019 günü bir görüşme daha yapacak. Fakat bu görüşmelerde belirtilen konular gündeme alınmayacak. Bütçe görüşmelerinde Aralık ayı dahilinde ise özellikle Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların 2020 yılına dair bütçelerinin belirlenmesi adına çalışmalar yapılacak. Ardından Genel Kurul’a sevk edilecek olan bu bütçeler, Genel Kurul’un da onaylanmasının ardından normal gündemi ile çalışmaya devam edecek.

Bütçe Görüşmeleri Sonrasında Yargı Görüşülecek

Bütçe görüşmelerinin uzaması ve onay süreci gibi detaylar nedeniyle af, nafaka ve ek gösterge gibi konulara geçiş yapılmazken gelecek yıl itibariyle bu beklentiler gerçekleşebilecek. Bütçe görüşmelerinin ardından yargı reformu ile birlikte devam edecek görüşmeler sonrasında ancak af, nafaka ve ek gösterge gibi konular gündeme gelecek.

Konu ile ilgili her ne kadar beklentiler çok fazla ve yüksek olsa da gerek gündem yoğunluğu gerekse de bütçe konuşmaları sırasında yaşanan tartışmalar görüşmelerin aksak bir şekilde ilerlemesine neden oluyor. Bu nedenle gecikmeli bir şekilde konu ile ilgili yeni gündemler komisyona gelebilecek.