65 yaş aylığı ve evde bakım desteği olarak bilinen sosyal yardımlarda Temmuz ayı itibariyle yeni bir süreç başlayacak. Vatandaşların yardıma muhtaç olması halinde belirli şartlar dahilinde almaya hak kazandığı bu ödemeler, aylık 2132 liraya kadar artış gösterebiliyor. Bu ödemelerden en önemlisi ve yüksekse evde bakım desteği olarak verilen 1460 TL. Bununla birlikte 65 yaş aylığı olarak bilinen destek ile birlikte vatandaşlar ek 672 TL daha alabiliyor. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise Temmuz ayı itibariyle mevcut ödemelerde artış yapılacağı, böylelikle vatandaşların ay içerisinde aldığı ücretlerin de yükseleceği belirtildi.

Zamlı ödemeler ne kadar olacak?

Şu anda her iki maaştan da yararlanan bir vatandaş aylık 2132 lira alırken yapılacak Temmuz artışı ile birlikte yüzde 4 üzerinden bir yükseliş yaşanacak. Bu artış sonucunda ise vatandaşlar Temmuz ayı itibariyle 2 bin 217 lira ödeme almaya hak kazanacak.

Evde bakım desteği ve yaşlılık aylığı detayları neler?

Yaşlı vatandaşlara yönelik sağlanan bu imkanlarda en önemli hedef, yaşlıların aileleriyle birlikte yaşaması ve ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntı olmaması. Bu nedenle bakılacak olan kişinin mevcut şartlara uygun olması halinde sağlanan bu ödenekler ile birlikte hem kişinin ihtiyaçlarının rahat bir şekilde karşılanması hem de yaşlı vatandaşlara bakacak olan ailelerde herhangi bir mağduriyet durumunun oluşmaması hedeflenmektedir.