Yükseköğretim Kurulu YÖK ile Milli Savunma Bakanlığının ortak çalışması ile geçtiğimiz senelerde Milli Savunma Üniversitesi MSÜ kuruldu. Buna göre ilgili üniversite her sene öğrenci başvurularını alacak başvuru yapan öğrenciler sınavlara tabii tutulacak ve başarılı olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi MSÜ'ye yerleştirilerek eğitimleri verildikten sonra rütbeli askeri personel olarak sahada faaliyetlerini sürdürecek. Buna göre 2020 yılına girilmesi ile birlikte lise mezunu ve lise öğrencisi subay alımı başvurularının başlaması bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi Aracılığı ile başvurularını başlattı.

MSÜ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan aday işlemleri sistemi aracılığı ile sabah saatlerinde Milli Savunma Üniversitesi başvuru ekranı açıldı ve adaylar müracaatlarını yapabilir duruma geldi. Buna göre lise mezunu ve lise öğrencisi subay alımları resmi olarak başlamış oldu.

Subay olmak isteyen adayların ÖSYM AİS sitesine gireren müracaatlarını 10 Şubat tarihine kadar yapması gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayan adaylar MSÜ hakkını kaybedecek olup MSÜ başvurusunu yapan adaylar yine MSÜ tarafından düzenlenen sınav, ön sağlık, spor, mülakat adımlarını geçerek başvurduğu kuvvet komutanlığının sonuçlarının açıklanmasını bekleyecektir. MSÜ lise mezunu subay alımı başvurusu 100 TL olarak duyuruldu.