Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kamu kurumlarından birisi olarak bilinmekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tüm Türkiye genelinde ki yurt binaları ile milyonlarca öğrenciye hizmet vermektedir. Salgın, doğal afet vb. gibi olaylarda Valilik kararı neticesinde misafirhane olarakta kullanılan bu yurtlarda çok sayıda yurt yönetim memurları görev yapmaktadır. Peki yurt yönetim memuru görevleri nedir, çalışma saatleri nedir? KYK bünyesindeki yurt yönetim memurlarının görevleri, sorumlulukları, çalışma saatleri hakkında sizlere bilgi veriyoruz.

Yurt Yönetim Memuru Görevleri

Yurt yönetim memurlarının mesai saatleri içerisinde KYK binası içerisinde ya da bahçesinde hazır bulunması, öğrencilerin veya içerideki misafirlerin istekleri ya da sorunlarını dinlemesi, yurtta olası problemlerin önüne geçmesi, diğer kamu kurumları ile haberleşmeli şekilde görevlerini sürdürmesi gerekmektedir. Genel olarak öğrencilerin kayıt belgeleri tutulmakta, belgelerin saklanması sağlanmakta, idari kurallara uyan, uymayan öğrenciler belirlenmekte ve görüşmeler yapılmaktadır.

KYK yurt yönetim memurları diğer memurlar gibi 08.00 - 17.00 aralığında çalışmaktadır. Bu sürenin haricinde nöbet günleri de bulunmakta olup KYK'da mutlaka 24 saat en az bir memur bulunmaktadır. Ancak resmi işler resmi saatlerde yapılmakta resmi olmayan işler için ertesi iş günü beklenmektedir. Olası problemlere yardımcı olmak adına mutlaka her yurtta 24 saat boyunca bir memur görev yapmaktadır.